20. 5. 2024   |   svátek má Zbyšek
 

Citronovo-mandlová srdíčka

Název Množství a jednotka
hladká mouka 200 g
máslo 150 g
moučkový cukr 80 g
mleté mandle 120 g
žloutek 1 ks
Zobrazit všechny ingredience

cukroví
Kuchyně: česká
Příprava: 30 min.
Vaření: 10 min.
Mamut :-)



Postup
Z mouky, másla, moučkového a vanilkového cukru, mletých mandlí, žloutku a citronové kůry a šťávy vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme v chladu 2 hodiny odpočinout. Rozválíme na plát, vypichujeme srdíčka a ve středně vyhřáté troubě na 160° upečeme, až začnou okraje mírně růžovět (asi 8 minut, podle trouby). Vychladlé cukroví slepujeme citronovým nebo vanilkovým krémem nebo mandlovou nádivkou a potíráme citronovou polevou.


Další fotografie
 


RECEPTY

Květákové placičky se sýrem

Postup: Květák si uvaříme v osolené vodě do měkka. Necháme vychladit. Můžeme si jej... zobrazit recept

RECEPTY

Višňový džem

Postup: Višně umyjeme, odstraníme stopky a vypeckujeme. Dáme do většího hrnce a vaříme... zobrazit recept

RECEPTY

Kopr ve sladkokyselém nálevu

Postup: Čerstvý, opláchnutý kopr drobně nasekáme, dáme do malých skleniček a zalijeme... zobrazit recept

RECEPTY

Cuketové řízky v sýrovém těstíčku

Postup: Tři středně velké cukety dobře očistíme kartáčkem, omyjeme, osušíme papírovou... zobrazit recept

RECEPTY

Pudinkové "tiramisu"

Postup: Nejprve si uvaříme z půl litru mléka, čtyř lžic cukru a jednoho sáčku... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Kokosový olej

Kokosový olej Vás překvapí svou širokou škálou působnosti. Je to rostlinný olej získávaný z dužniny plodu kokosovníku, neboli kokosového ořechu. Má příjemnou vůni i chuť, při pokojové teplotě je tekutý a v lednici... zobrazit článek

RESTAURACE

Staré časy

Stylová restaurace, která nabízí valašské speciality, steaky na grilu, domácí...